• Kundig advies
  • Top kwaliteit
  • Snelle verzending
april 17, 2020 Evert

Nieuw uit Italië; Piamonte en Veneto Croco

We zijn continu op zoek naar nieuwe, leuke, frisse artikelen.  Iets wat de klanten kunnen gebruiken om op hun beurt te laten zien dat ze perfect op de hoogte zijn van de laatste trends in leer soorten en kleuren. Hier spreken we met name de klanten aan die actief zijn in het segment van de lederwaren. In ons assortiment hadden we nog geen gunstig geprijsd alternatief voor bijvoorbeeld het mooie kalfsleer. Door het spel van vraag en aanbod blijft het kalfsleer een hele exclusieve keuze, prachtig, maar ook stevig geprijsd. Dus zochten we iets op het vlak van rundsleer, waar we de prijzen beter kunnen beheren.

Piamonte

In de moderne looiing is het mogelijk om vanuit bij ieder basismateriaal, ongeacht de kwaliteit of herkomst, een prachtig, karaktervol artikel te maken wat mensen aanspreekt.  Voor veel mensen wordt het beeld van leer met name getekend hoe de nerf eruit ziet. Een nerfbeeld met een uitgesproken korrel doet op de een of andere manier meer en sneller aan leer denken, dan bijvoorbeeld een glad leer zonder veel tekening. Uiteraard zijn wij de eersten die zullen toegeven dat het vaak een kwestie van smaak is. Ook wij echter vinden een mooie korrel iets aantrekkelijks hebben.

Piamonte, is een Italiaans gelooid rundsleer met een geweldige korrel.  Het heeft een prettige grip en het voelt soepel, zonder ooit slap te zijn. Een prima leer om in te zetten voor het maken van die modieuze tas, zoek er zelf de geschikte fournituren bij en maak je eigen juweeltje. Wij helpen je of je nu gewend bent om meerdere huiden tegelijkertijd te bestellen of wanneer je eerder een helft zou willen hebben. Wij bewegen graag mee in dit opzicht. evenals met de wensen ten aanzien van de mogelijke kleuren. We hebben er 15 zorgvuldig voor je geselecteerd. Natuurlijk zouden we het ook leuk vinden om jouw eigen kleur te maken, voor de juiste aantallen willen we graag nadenken over een offerte.

Piamonte eigenschappen

  • Hele huiden of helften; een hele huid is ongeveer 4.0 m2.
  • 15 Kleuren
  • Dikte: van 1.3 - 1.5 mm.
  • rundsleer met Italiaanse looiing

Veneto Croco eigenschappen

  • Croupons: van 1.5 tot 2.0 m2
  • 15 Kleuren
  • Dikte: van 1.1 - 1.3 mm.
  • rundsleer met kroko print

Veneto Croco

We kunnen er blijkbaar niet omheen. Exotische dieren blijven een grote aantrekkingskracht houden. Daar zijn voldoende voorbeelden van te vinden ook op televisie. Wellicht is het zo, dat door het hebben of dragen van een exotische print op onze tas of kleren, we daar zelf ook een “graantje” van mee pikken. En daar is niets mis mee! Onze vondst deze keer is een artikel, een mooi rundsleer, wat voorzien is van een strakke kroko print. (Veneto Croco) Het aparte in dit geval, als je dat zo mag zeggen, is dat het geen stug artikel is geworden. Dat gebeurt best wel, omdat de print er natuurlijk met druk wordt ingezet, of beter gezegd ingerold of ingedrukt. Het leer wordt daardoor ook iets vaster, dat  spreekt voor zich. De kroko print kun je dus op veel leer soorten aanbrengen. We hebben ook een soepel lakleer waar de print  ook beschikbaar is.

Meestal vindt je dit soort artikelen in de gekende kleuren, zwart, donkerbruin, cognac misschien nog. Echter, de Italianen doen het ons voor en lezen ons de les met betrekking tot de kleuren die er ingezet mogen worden. Wij vinden dat prima en dus hebben we ervoor gezorgd dat we een 15-tal mooie, frisse kleuren op voorraad hebben. Genoeg om te kunnen kiezen en niet te veel om gek te worden. Daar de print wordt aangebracht met een printplaat, heeft die te maken met een maximale breedte. Dit betekent dat we hier geen hele huiden aanbieden, maar croupons.

0