• Kundig advies
  • Top kwaliteit
  • Snelle verzending

Over leer

Welke onderdelen kent een huid?

We weten allemaal wat een hele huid is en hoe hij er uit ziet. Maar wat is nu eigenlijk een croupon of een dosset, wat kenmerkt de hals van een koe ? In de afbeelding kun je het al een beetje beter zien. Voor ons is het misschien gesneden koek, toch begrijpen we dat het handig kan zijn om even de belangrijkste delen op een rijtje te zetten:

Hele huid, helft, dosset, croupon, dubbele croupon, hals, liezen, etc.

Laat je adviseren over welke leersoort je het beste kunt gebruiken. Wij geven je graag het juiste advies!


Hoe wordt leer eigenlijk gemeten ?

Het antwoord lijkt eenvoudig, maar toch krijgen we best wel een aantal vragen over de grootte van een vel leer. Nee, leer wordt helaas niet op rol verkocht. En ook niet in kleine stukje van 10 cm x 25 cm. De huiden van ieder dier hebben een verschillende grootte, net zoals dat bij ons mensen het geval is.

Lees meer

Hoe meet je de dikte van het leer?

Niet onbelangrijk is het om te weten welke dikte het leer heeft wat je wilt gebruiken. Het maakt nogal een verschil of je voor een rok een soepel, dunne, lams nappa gebruikt of een plantaardig gelooide stuggere hals van 3,5 mm. Daar komt de naaimachine niet eens door…

Lees meer

Hoe krijgt leer zijn kleur?

Paarse koeien kennen we alleen van de chocolade reclames! Toch bestaat er natuurlijk wel paars leer, en nog vele andere kleuren. Je kan het zo gek niet bedenken of het is wel een keer gebruikt. Tot en met felle neon kleuren toe! Hoe doen ze dat toch eigenlijk dat verven van die huiden?

Lees meer

ERVAAR HET LEER IN ONS MAGAZIJN!

0