• Gevarieerd en uitgebreid aanbod
  • 24 uur levering vanuit ons magazijn
  • Brede branche - en productkennis
  • Persoonlijke service en correcte prijs

Zeemleer voor de orthopedie

Als u op zoek bent naar zeemleer of zeemleder voor het produceren van absorberende én orthopedische producten, dan kan Van Oosterum Leder zeker iets voor u betekenen. Wanneer u exact weet welk type en afmeting zeemleder u nodig heeft kunt u contact met ons opnemen en profiteren van onze 24-uurs levering. Zeker wanneer u gewend bent om dagelijks te werken met zeemleer is een vlotte levering zeer van belang. Al het zeemleer is van uitstekende kwaliteit en in diverse afmetingen verkrijgbaar. Naast het zeemleder kunt u bij ons ook terecht voor andere leersoorten.

Bekijk het assortiment

Waar wordt zeemleer voor gebruikt?

Zeemleer heeft als krachtige eigenschap dat het veel vocht op kan nemen. Daarom wordt zeemleer meestal ook gebruikt voor het droogmaken van oppervlaktes na het schoonmaken. Het materiaal is zacht en soepel wat er voor zorgt dat er geen krassen of beschadigingen achterblijven. Ideaal om te gebruiken bij het wassen van auto’s, ramen en andere huishoudelijke activiteiten.

Maar het zeemleer kan ook ingezet worden als materiaal voor orthopedische producten, denk hierbij aan het vervaardigen van verschillende soorten protheses. Het zeemleer veroorzaakt geen irritaties en schuurt niet tegen de huid. Maar ook bij patiënten die bedlegerig komt het inzetten en gebruiken van natuurlijk zeemleer regelmatig voor.

Als u meer wilt weten over de (orthopedische) toepassingen van het zeemleer, twijfel dan niet en neem contact met ons op. U kunt uw vragen of bevindingen per e-mail naar ons doorsturen via info@oosterumleder.nl of simpelweg contact per telefoon opnemen via + 31 162 522 580. We staan graag voor u klaar en beantwoorden al uw vragen graag.

Het produceren van zeemleer

Het zeemleer met een groot absorberend vermogen wordt gemaakt van hoge kwaliteit schaaps- en lamshuid. De huid wordt in twee delen uitgesplitst. De buitenkant van de huid wordt gebruikt om lamsnappa en andere leersoorten van te maken. Het zeemleer wordt gemaakt van de binnenkant van de lamshuid (ook wel de vleeskant genoemd).

De volgende stap is het warm looien van de huid in zeevis olie. De olie wordt geplet in de huid en daarna opgenomen. Dankzij dit proces wordt het leer duurzaam en zeer zacht. Om de vezels van het leer een hoog absorptie gehalte te geven vormt de olie de zeep om. Hierna wordt de huid op chemische wijze gereinigd en op het einde wordt het zeemleer gepolijst om oneffen en lelijke plekken weg te werken.

Heeft u belangstelling voor zeemleer?

Dan horen wij dat graag van u! Het is ook mogelijk dat u een keertje langs komt op onze vestiging in Raamsdonksveer, zo kunnen we samen een kijkje nemen en bepalen welk leertype geschikt is voor uw producten. Het is voor u uiteraard prettig dat u het zeemleer in het echt kunt zien. Profiteer daar naast ook nog eens van onze goede service en correcte prijzen voor het zeemleer.