• Kundig advies
  • Top kwaliteit
  • Snelle verzending

Exotisch Leer

Struisvogel, Slang, Krokodil

Exotisch leder

Al sinds jaar en dag heeft het exotisch leer een grote aantrekkingskracht. Er is iets wat mensen intrigeert als het om dit soort leer gaat. Niet in de laatste plaats omdat alle grote modemerken steevast een aantal modellen tassen, riemen, schoenen in hun collectie hebben die gemaakt zijn van exotisch leer. Deze grote bedrijven werken op een zeer verantwoordelijke wijze aan het verkrijgen, bewerken, looien en verkopen van producten gemaakt van exotisch leer. Er wordt gewerkt volgens de voorgegeven CITES-regelingen die van toepassing zijn. Dit houdt in dat alle individuele huiden geregistreerd zijn en vervolgd worden op hun weg naar de klant met de bijbehorende documenten.

Ook wij als groothandel sluiten ons aan bij de CITES-regelingen en verkopen alleen op een verantwoorde wijze verkregen diersoorten. Sterker nog, door onze ervaring komen we uiteindelijk op dezelfde plaats terecht waar de grote modehuizen inkopen. Kwaliteit gegarandeerd.

Slangenleer

Het slangenleer is meestal afkomstig van Aziatische pythons. Daar ligt een groot aanvoergebied voor de Europese gespecialiseerde looierijen die de slangen verwerken tot een zeer modieus artikel. De kleuren kunnen uitlopen van rustige effen, vatgeverfde slangenhuiden tot aan individueel geverfde slangenleer met uitzonderlijke fantasie uitstraling door artiesten. Vraag ons naar de mogelijkheden m.b.t. tot slangenleer.

Struisvogelleer

Struisvogelleer is een luxe artikel wat zeer kenmerkend is door de kleine bobbeltjes waar vroeger de haren van de struisvogel hebben gezeten. Ziet u niet direct het struisvogelleer wat u zoekt? Neem dan contact met ons op.

Krokodillenleer

Krokodillenleer is en blijft een zeer markant leer. Het begint al bij kleine krokodillen die worden gebruikt voor het maken van bijvoorbeeld horlogebandjes. Dit loopt door tot grote exemplaren waaruit ook reistassen worden vervaardigd. Bij het gebruik van krokodillenleer houdt Van Oosterum Leder zich aan de CITES regeling waarbij documentatie nauwgezet te worden gevolgd.

Bezoek ons magazijn!

Ben je benieuwd naar onze collectie? je bent welkom in Raamsdonksveer!

0