Exotisch Leer

Struisvogel, Slang, Krokodil

Exotisch leder

Al sinds jaar en dag heeft het exotisch leer een grote aantrekkingskracht. Er is iets wat mensen intrigeert als het om dit soort leer gaat. Niet in de laatste plaats omdat alle grote modemerken steevast een aantal modellen tassen, riemen, schoenen in hun collectie hebben die gemaakt zijn van exotisch leer. Deze grote bedrijven werken op een zeer verantwoordelijke wijze aan het verkrijgen, bewerken, looien en verkopen van producten gemaakt van exotisch leer. Er wordt gewerkt volgens de voorgegeven CITES-regelingen die van toepassing zijn. Dit houdt in dat alle individuele huiden geregistreerd zijn en vervolgd worden op hun weg naar de klant met de bijbehorende documenten.

Ook wij als groothandel sluiten ons aan bij de CITES-regelingen en verkopen alleen op een verantwoorde wijze verkregen diersoorten. Sterker nog, door onze ervaring komen we uiteindelijk op dezelfde plaats terecht waar de grote modehuizen inkopen. Kwaliteit gegarandeerd.

Slangenleder

Het slangen leer is meestal afkomstig van Asiatische pythons. Daar ligt een groot aanvoergebied voor de Europese gespecialiseerde looierijen die de slangen verwerken tot een zeer modieus artikel. Het loopt van rustige effen gekleurde vatgeverfde slangen, naar individueel door artiesten geverfde slangen met een uitzonderlijke fantasie uitstraling.  Vraag ons naar de mogelijkheden.

Struisvogelleer

Een zeer luxe artikel, het leer van struisvogels. Kenmerkend voor het leer zijn de kleine bobbeltjes, waar vroeger de haren van de struisvogel hebben gezeten. Ons aanbod is beperkt, maar  we weten bij wie het kunnen bestellen. Het moge geen verrassing zijn, het is niet het goedkoopste leer!

Krokodillenleer

Ja, wat moet je hier nu van zeggen. Het is en blijft een zeer markant leer. Het begint al bij hele kleine krokodillen die worden gebruikt voor het maken van bijvoorbeeld horlogebandjes. En het loopt door tot grote exemplaren, waaruit hele reistassen worden vervaardigd. De uitdaging is om het toch allemaal elegant te houden. En daarnaast ook het traject van de CITES regeling en dokumentatie nauwgezet te volgen. Dat doen wij dus ook.

Laat ons weten wat je zoekt, crust of afgewerkt leer, klein of groot, buik of liever rug.

Bezoek ons magazijn!

Ben je benieuwd naar onze collectie? je bent welkom in Raamsdonksveer!