onsteam

Evert Oktober 2019

Evert van Oosterum

Algemeen Directeur

IMG_6707

Janine van Oosterum

Personal Assistant

IMG_0848-1-1

Gerard van Oosterum

09.02.1933-11.09.2015

2ebe9fa3-2c06-4000-a99d-818d400dcf1e

Marcel Vugts

Relatiebeheerder

Hoe is het zo ver gekomen?

Tja, daar moeten we toch even voor in de historie duiken. Je groeit er mee op. Anders gezegd, je weet eigenlijk niets anders. Opa van Oosterum was ooit heel lang geleden een zaak begonnen in leer. Dat waren toen zeker geen makkelijke tijden. En er moest een groot katholiek Brabants gezin gevoed worden. 5 broers en 5 zussen. De broers wilden allemaal wel in de zaak werken. Met Opa, hun vader. Maar tussen willen en kunnen ligt soms een wereld van verschil. Één van de broers, Gerard, houdt het langer vol dan de andere broers. Om precies te zijn, zo´n 60 jaar. 

Dat is pas carriere maken binnen een bedrijf. Tegenwoordig zullen we dit soort dienstverbanden niet meer meemaken. Het was uiteraard meer dan een dienstverband, het was een passie en dat maakte het mogelijk om het zo lang vol te houden. En passant, werd er nog wat van het leer virus door gegeven aan de eigen kinderen. Broer en zus hebben een manier gevonden om het trotse levenswerk van Opa Jan en vader Gerard voort te zetten.

 • 1929

  In den beginne...

  De geboorte van een onderneming
  Ten tijde van de grote financiële crisis op Wall Street wordt in Brabant de basis gelegd voor een nieuwe onderneming. Veel bedrijven in de regio houden zich op de één of andere manier bezig met leder. Ook Jan van Oosterum ziet kansen in het aanbieden van een goed stuk leer aan de talloze schoenmakers en leerfabrieken. Handelmaatschappij Van Oosterum Leder is geboren: import en export van leder.

 • 1950

  Naoorlogs succes

  Brabant ontpopt zich snel als het centrum van de leerindustrie. Looierijen en bedrijven die zich bezighouden met leer schieten als paddenstoelen uit de grond. Van Oosterum Leder groeit gestaag en weet de moeilijke oorlogstijd te doorstaan. Na de oorlog sluit zoon Gerard van Oosterum zich aan bij het bedrijf van zijn vader. Hij leert de kneepjes van het vak en samen realiseren ze een aanzienlijke groei.

 • 1990

  Van Breda naar Raamsdonksveer

  In 1989 geeft Gerard van Oosterum opdracht voor het laten bouwen van een ruim  nieuwbouwpand in Raamsdonksveer.  Het pand op het industrieterrein Dombosch-I is een stuk beter te bereiken dan het oude, minder logisch ingerichte magazijn en kantoor op de Steenweg 32-34 in Breda. Eind jaren '80 is Jan van Oosterum dan al met pensioen gegaan. Het bedrijf zet een mooie ontwikkeling voort onder de gerichte leiding van Gerard van Oosterum.

 • 2011

  De 3de generatie

  Tot 2011 was de dagelijkse leiding in handen van Gerard van Oosterum. In dat jaar neemt de derde generatie het van hem over. Zoon Evert van Oosterum, die met de ervaring opgedaan in het buitenland goed is voorbereid op dit nieuwe avontuur, leidt het bedrijf met dezelfde principes en passie als de oudere generaties: eerlijkheid, hartelijkheid en liefde voor het vak staan voorop. 

 • 2022

  93 jaar en optimistisch

  We schrijven het jaar 2022. De pandemie is niet onopgemerkt aan ons voorbij gegaan. Onder onze klanten bevinden zich ook bedrijven die minder mogelijkheden hebben gehad om hun zaak op peil te houden. Wij zijn dankbaar dat we in onze sector grotendeels open mochten blijven. Er is geen tijd om bij de pakken neer te gaan zitten. Dus, we halen diep adem en zetten de schouders eronder. We zijn nog niet klaar...

Wat maakt een familie bedrijf anders ?

Er zijn boeken over geschreven. Is er iets wat de familie bedrijven onderscheidt van de rest? Er zijn hier meerdere antwoorden mogelijk. En als ik er een kenmerk uit moest halen, dan zou ik zeggen het " lange termijn denken".

Natuurlijk moet ieder bedrijf knokken voor het overleven op termijn. Echter, wij zien dit niet als een sprint, maar eerder als een marathon. We proberen ons niet te laten leiden door de "waan" van de dag.

Je moet goed in vorm blijven. Meebewegen. Al je relaties onderhouden, goede producten kiezen, betrouwbare leveranciers en alles uit de kast om te verkopen. Met passie. Leer maakt dat makkelijk. Leer is al emotie!

2019-07-24 van Oosterum-3701
2019-07-24 van Oosterum-3679

Kantoor

"Ik zit vandaag op kantoor !" Alsof iedereen dan meteen weet waar je bent. Nu wordt die vraag zeker vaak heel anders beantwoord.  Sommige zaken laten zich echter niet via thuiswerk oplossen. Dus gaan wij nog steeds naar kantoor. En we voelen ons daar op ons gemak, daar hebben we zelf voor gezorgd. We ontvangen de klanten, nieuwe en bestaande, graag op kantoor. Beter gezegd, in het magazijn. Dat blijft voor ons een unieke ruimte en mogelijkheid om het gevoel wat bij leer hoort over te brengen.

Laat het ons weten wanneer je van plan bent om ons te bezoeken. Dan zijn we er helemaal klaar voor.

DSC_4179_110525_o.stevens