• Gevarieerd en uitgebreid aanbod
  • 24 uur levering vanuit ons magazijn
  • Brede branche - en productkennis
  • Persoonlijke service en correcte prijs

Leer

Van Oosterum Leder is dé groothandel voor allerlei typen en soorten leer. Speciaal gericht op de zakelijke markt en een selectie branches, waaronder orthopedie zeemleer, orgelbouw, lederwaren en zadelbouw. Wanneer u dus op zoek bent naar het leer van de hoogste kwaliteit, in welke afmeting of uitvoering dan ook? Dan bent u aan het juiste adres bij Van Oosterum Leder. Wij staan garant voor een uitstekende service en een correcte prijs.

Bekijk het assortiment

Soorten leer

Er zijn verschillende soorten leer die u kunt verkrijgen bij Van Oosterum Leder. We beschikken over een grote voorraad met een diversiteit aan leersoorten. Van kalfsleer tot bekledingsleer en van exotisch leer tot nappa leder, we hebben het allemaal. Het complete overzicht van alle soorten kunt u zien op onze product assortiment pagina. Wanneer uw gewenste type leer voor uw lederwaren er niet tussen staat, laat het ons weten zodat we u een passende oplossing kunnen bieden. Daarvoor kunt u bellen naar +31 162 522 580, een van onze medewerkers staat u graag te woord.

Waar komt leer vandaan?

Leer (wordt ook wel leder genoemd) is een natuurlijk product dat gemaakt wordt van de huid van dode dieren. Het meest bekende leer is vaak afkomstig van koeien of varkens. Als we eens kijken naar de wat luxere leersoorten dan zijn deze vaak afkomstig van dieren als herten, lammeren of kalveren. Er wordt ook leer gemaakt van beschermde diersoorten, hier gaat het dan om het exotisch leer. Dat wordt bijvoorbeeld gemaakt van krokodillen en pythons. Maar bij Van Oosterum Leder zit u ook goed voor verschillende dierenhuiden, waaronder koeienhuiden.

Waar kan leer voor worden gebruikt?

Leer wordt vaak gebruikt voor kleding, zoals jassen, broeken en motorrij kleding. Maar ook voor schoenen, tassen en andere lederwaren wordt leer gebruikt. In de orgelbouw, zadelmakerij en meubelmakerij komt ook vaak leer aan te pas. Leer is dus in te zetten voor een diversiteit aan toepassingen. Wanneer u vragen heeft over deze toepassingen, stel ze dan gerust door contact met ons op te nemen via +31 162 522 580. We beantwoorden al uw vragen graag.