• Kundig advies
  • Top kwaliteit
  • Snelle verzending

ONTDEK SPRANG

Wat is Sprang?

Wat is Sprang nu eigenlijk? Dat is een vraag die wij vaker krijgen. Daarom is het de hoogste tijd om hier uitvoerig antwoord op te geven.

Sprang, wat is dat nou eigenlijk?
Sprang leer is een vat geverfd rundsleder dat wij volledig naar eigen recept hebben laten looien in Italië. Dat wil zeggen dat wij alle huiden eigenhandig hebben uitgezocht en dat we samen met de looier een uniek recept van de looiing hebben ontwikkeld. Wij zochten daarbij naar specifieke eigenschappen. Het moest een volnerf leer worden. Oftewel, niet gecorrigeerd of geschuurd, maar zoals de natuur het dier heeft laten leven.

Het ontwikkelen van ons eigen recept heeft even geduurd, maar na diverse pogingen hebben we uiteindelijk een prachtig eindproduct neergezet. Sprang is een natuurlijk gewalkt leder dat stevig aanvoelt, maar toch erg soepel valt. Een fraai een pull-up effect geeft het leer karakter. Het ‘pull-up’ effect houdt in dat er bij de looiing met vetten is gewerkt die ervoor zorgen dat als je de huid opspant, er een lichtere kleur tevoorschijn komt. Tevens zorgt het ervoor dat als er bijvoorbeeld een kleine kras op komt, je dit kunt wegpoetsen omdat het vet dan weer naar boven komt. 

Leer moet leven, dat vinden wij. Dus sluiten wij niet uit dat het uiterlijk en het karakter van Sprang leer bij intensief gebruik kan veranderen. Wij vinden dat het daardoor alleen maar mooier wordt. 

Waar komt de naam Sprang vandaan?
De naam ‘Sprang’ is bij toeval tot stand gekomen. Wij hadden enkele jaren geleden de ambitie om een nieuw leer te ontwikkelen voor een potentiële klant. Daarvoor moest het leder aan diverse eigenschappen voldoen.  We zijn toen naar de looierij in Italië gestapt om het recept voor het nieuwe leer te bepalen.

Om voor alle partijen duidelijkheid te scheppen om welk product het ging, hebben we ervoor gekozen om het ‘nieuwe’ leer een deel van de naam te geven waar de klant gevestigd was. ‘Sprang is dus eigenlijk een gedeeltelijke plaatsnaam in Brabant. Daarna is het een eigen leven gaan leiden en hebben wij ervoor gekozen de naam te behouden als merknaam voor ons leer.

Bestel jouw stalen
Ben je nieuwsgierig geworden naar ons leer? Neem vrijblijvend contact met ons op via ons contactformulier. Dan ontvang jij ons exclusieve stalenboek thuis.

0