• Gevarieerd en uitgebreid aanbod
 • 24 uur levering vanuit ons magazijn
 • Brede branche - en productkennis
 • Persoonlijke service en correcte prijs

Over leer

Over leer

Leer is een verleidelijk en duurzaam natuurproduct dat voor de meest uiteenlopende doeleinden gebruikt kan worden. Van Oosterum levert leer in alle soorten en maten voor onder andere de orthopedie, zadelmakerij, meubel- en mode-industrie, schoenen- en lederwarenbranche en de orgelmakerij.

Wij leveren uitsluitend leer van de allerhoogste kwaliteit. De leerkwaliteit is afhankelijk van een groot aantal factoren, de belangrijkste zijn:

  • De diersoort en de leeftijd van het dier
  • Het klimaat waar het dier geleefd heeft
  • De manier waarop de huid is gelooid (plantaardig of chroomgelooid)
  • Welk deel van de huid gebruikt wordt
  • De manier waarop het leer geverfd wordt en de eventuele nabewerking

Op basis van het eindproduct dat u voor ogen heeft, adviseert Van Oosterum u over welke leersoort u het beste kunt gebruiken. Wij beantwoorden met plezier alle vragen die u over onze producten of leersoorten wil stellen.

Artikelen

Alles over ons Sprang leer

Wat is Sprang? Dat is een vraag die wij vaker voorbij zien komen. Daarom is het de hoogste tijd om hier uitvoerig antwoord op te geven.

Sprang, wat is dat nou eigenlijk?
Sprang leer is een vat geverfd rundsleder dat wij volledig naar eigen recept hebben laten looien in Italië. Dat wil zeggen dat wij alle huiden eigenhandig hebben uitgezocht en dat we samen met

Meer
Meer weten over leer?

Houdt U deze pagina in de gaten als U meer wilt weten over het leer , hoe het gemaakt wordt, welke eigenschappen het heeft en waarvoor je het kunt gebruiken. Regelmatig zullen wij hier kleine blokken Informatie plaatsen die bedoeld zijn om meer inzicht te geven in de fascinerende wereld van het leer.

Ook zullen we trachten vragen te beantwoorden die we in de dagelijkse praktijk tegenkomen

Meer
Orthopedie - Matrix

Dit overzicht is gemaakt om de klanten binnen de Orthopedie te helpen met hun keuze voor de verschillende leersoorten. De indeling maakt het mogelijk te kiezen voor Bovenleer, Voeringsleer, Funktioneel leer en Nappa. De eigenschappen van de artikelen geven aan waarvoor men het artikel kan gebruiken.

per pagina
Pagina:
 1. 1
 2. 2

Waarom echt leer?

Leer is niet gemaakt, het is zo gegroeid. Een natuurproduct dus, met al haar eigenschappen en nuances. Net als alle andere natuurproducten wordt leer door de jaren heen steeds mooier. Er ontstaan plooien en kleurverschillen en het verandert continu van uiterlijk. Die constante metamorfose onderstreept keer op keer het natuurlijke karakter.