• Kundig advies
  • Top kwaliteit
  • Snelle verzending

Over leer

Natuurproduct

Leer is een verleidelijk en duurzaam natuurproduct dat voor de meest uiteenlopende doeleinden gebruikt kan worden. Van Oosterum levert leer in alle soorten en maten voor onder andere de orthopedie, zadelmakerij, meubel- en mode-industrie, schoenen- en lederwarenbranche en de orgelmakerij.

Wij leveren uitsluitend leer van de allerhoogste kwaliteit. De leerkwaliteit is afhankelijk van een groot aantal factoren, de belangrijkste zijn:

  • De diersoort en de leeftijd van het dier
  • Het klimaat waar het dier geleefd heeft
  • De manier waarop de huid is gelooid (plantaardig of chroomgelooid)
  • Welk deel van de huid gebruikt wordt
  • De manier waarop het leer geverfd wordt en de eventuele nabewerking

Waarom echt leer?

Leer is niet gemaakt, het is zo gegroeid. Een natuurproduct dus, met al haar eigenschappen en nuances. Net als alle andere natuurproducten wordt leer door de jaren heen steeds mooier. Er ontstaan plooien en kleurverschillen en het verandert continu van uiterlijk. Die constante metamorfose onderstreept keer op keer het natuurlijke karakter.

Laat je adviseren over welke leersoort je het beste kunt gebruiken. Wij geven je graag het juiste advies!


Hoe wordt leer eigenlijk gemeten ?

Het antwoord lijkt eenvoudig, maar toch krijgen we best wel een aantal vragen over de grootte van een vel leer. Nee, leer wordt helaas niet op rol verkocht. En ook niet in kleine stukje van 10 cm x 25 cm. De huiden van ieder dier hebben een verschillende grootte, net zoals dat bij ons mensen het geval is.

Lees meer

Hoe meet je de dikte van het leer?

Niet onbelangrijk is het om te weten welke dikte het leer heeft wat je wilt gebruiken. Het maakt nogal een verschil of je voor een rok een soepel, dunne, lams nappa gebruikt of een plantaardig gelooide stuggere hals van 3,5 mm. Daar komt de naaimachine niet eens door…

Lees meer

Welke onderdelen kent een huid?

Tja, dan wil je eigenlijk eerst weten over welk dier we hier praten. Het meeste leer komt van runderen (koeien, stieren), schapen en geiten. Die zijn uiteraard lang niet allemaal even groot. Bij de runderen zijn de huiden zo groot dat ze in ieder geval vaak in stukken worden verdeeld.

Lees meer

Hoe krijgt leer zijn kleur?

Paarse koeien kennen we alleen van de chocolade reclames! Toch bestaat er natuurlijk wel paars leer, en nog vele andere kleuren. Je kan het zo gek niet bedenken of het is wel een keer gebruikt. Tot en met felle neon kleuren toe! Hoe doen ze dat toch eigenlijk dat verven van die huiden?

Lees meer

ERVAAR HET LEER IN ONS MAGAZIJN!

0