• Kundig advies
  • Top kwaliteit
  • Snelle verzending

Over leer

Hoe krijgt leer zijn kleur?

Leer kan in iedere mogelijk kleur geverfd worden. Maar hoe gebeurt dat nu? Er zijn uiteraard verschillende manieren om het leer te verven. Zo spreken we van doorgeverfd of vatgeverfd leer wanneer het leer in grote vaten ( drums) heeft gezeten. Door het toevoegen van kleurstoffen en het continu ronddraaien van de vaten worden alle huiden zeer gelijkmatig geverfd. Ze krijgen allemaal ruimschoots de gelegenheid de kleurstoffen op te nemen.

Laat je adviseren over welke leersoort je het beste kunt gebruiken. Wij geven je graag het juiste advies!

Wanneer ze uit het vat komen, hebben ze dus een egale kleur. Dat wil niet zeggen dat het verven daarmee als is afgelopen. In een tweede stap kan er nog verflaagje op de bovenkant worden toegebracht. Laten we maar zeggen, de “finishing” touch. Hiervoor worden spuit tunnels of cabines gebruikt. Zelfs wanneer het leer helemaal klaar is , kan een kunstenaar nog steeds het leer verfraaien met een persoonlijke noot.


Hoe wordt leer eigenlijk gemeten ?

Het antwoord lijkt eenvoudig, maar toch krijgen we best wel een aantal vragen over de grootte van een vel leer. Nee, leer wordt helaas niet op rol verkocht. En ook niet in kleine stukje van 10 cm x 25 cm. De huiden van ieder dier hebben een verschillende grootte, net zoals dat bij ons mensen het geval is.

Lees meer

Hoe meet je de dikte van het leer?

Niet onbelangrijk is het om te weten welke dikte het leer heeft wat je wilt gebruiken. Het maakt nogal een verschil of je voor een rok een soepel, dunne, lams nappa gebruikt of een plantaardig gelooide stuggere hals van 3,5 mm. Daar komt de naaimachine niet eens door…

Lees meer

Welke onderdelen kent een huid?

Tja, dan wil je eigenlijk eerst weten over welk dier we hier praten. Het meeste leer komt van runderen (koeien, stieren), schapen en geiten. Die zijn uiteraard lang niet allemaal even groot. Bij de runderen zijn de huiden zo groot dat ze in ieder geval vaak in stukken worden verdeeld.

Lees meer

ERVAAR HET LEER IN ONS MAGAZIJN!

0