• Kundig advies
  • Top kwaliteit
  • Snelle verzending

Over leer

Hoe meet je de dikte van het leer?

Naast de afmeting in m2 is een andere belangrijke meeteigenschap de dikte van het leer. Je wilt een produkt maken van het leer en daarbij werk je met een bepaalde dikte. Een volledige runderhuid kan wel 6 tot 7 mm. dik zijn. Maar daar kun je niet echt veel mee beginnen. Het leer is simpelweg te dik om te kunnen bewerken. Dus wordt de huid gesplit en geschaafd naar de gewenste dikte. Dankzij de moderne machines kan dat allemaal heel nauwkeurig verlopen. We leveren bijvoorbeeld gladde blanke halzen die in verschillende diktes worden aangeboden. Van 1.0-1,25 mm., naar 1,25 -1,50 mm. Het zijn maar kleine sprongetjes, maar toch belangrijk voor degene die er mee moet werken.

Met de diktemeter kijken we vaak op het magazijn nog een keer na of de juiste dikte is gerealiseerd. Wij zelf kunnen het leer dan niet meer corrigeren que dikte. Daarvoor gaan we naar gespecialiseerde bedrijven, of looierijen die het in opdracht kunnen uitvoeren.

Laat je adviseren over welke leersoort je het beste kunt gebruiken. Wij geven je graag het juiste advies!


Hoe wordt leer eigenlijk gemeten ?

Het antwoord lijkt eenvoudig, maar toch krijgen we best wel een aantal vragen over de grootte van een vel leer. Nee, leer wordt helaas niet op rol verkocht. En ook niet in kleine stukje van 10 cm x 25 cm. De huiden van ieder dier hebben een verschillende grootte, net zoals dat bij ons mensen het geval is.

Lees meer

Welke onderdelen kent een huid?

Tja, dan wil je eigenlijk eerst weten over welk dier we hier praten. Het meeste leer komt van runderen (koeien, stieren), schapen en geiten. Die zijn uiteraard lang niet allemaal even groot. Bij de runderen zijn de huiden zo groot dat ze in ieder geval vaak in stukken worden verdeeld.

Lees meer

Hoe krijgt leer zijn kleur?

Paarse koeien kennen we alleen van de chocolade reclames! Toch bestaat er natuurlijk wel paars leer, en nog vele andere kleuren. Je kan het zo gek niet bedenken of het is wel een keer gebruikt. Tot en met felle neon kleuren toe! Hoe doen ze dat toch eigenlijk dat verven van die huiden?

Lees meer

ERVAAR HET LEER IN ONS MAGAZIJN!

0