• Kundig advies
  • Top kwaliteit
  • Snelle verzending

Over leer

Hoe wordt leer eigenlijk gemeten?

Het lijkt een voor de hand liggende vraag, maar het is toch goed om even stil te staan bij het antwoord. Vandaag de dag wordt het meeste leer gemeten in “vierkante meters = m2 “. Als oppervlakte maat is voor de meeste mensen een dagelijks en duidelijk begrip. Het moderne meten wordt gedaan door de huid door een machine te laten lopen die de oppervlakte leest en er ook tegelijkertijd de juiste afmeting op kan schrijven.  De afmetingen van iedere huid zullen uiteraard verschillen, en aan het einde van de rot wordt er een prijs bepaald per vierkante meter. Dus is het belangrijk dat iedereen weet hoe groot de hele huid of een helft is.

Laat je adviseren over welke leersoort je het beste kunt gebruiken. Wij geven je graag het juiste advies!

Vroeger werd er zeer veel gewerkt ook met de term “vierkante voet”. De grootte van een vierkante voet is 30,53 cm x 30,53 cm. Je kunt het ook omrekenen, wij houden aan dat 1 m2 gelijk is 10,7906 vierkante voet.  Je zult ons de beide termen horen gebruiken.

Je zult begrijpen dat iedere huid een andere afmeting heeft en daardoor kunnen we ook geen standaard producten leveren van bijvoorbeeld 2.0 m2. Als we een vraag krijgen voor een vel leer met een afmeting van 2.0 m2 , zal er uiteindelijk altijd een net iets andere afmeting uitkomen.  ( bijvoorbeeld 1.95 m2 of 2,07 m2 )


Hoe meet je de dikte van het leer?

Niet onbelangrijk is het om te weten welke dikte het leer heeft wat je wilt gebruiken. Het maakt nogal een verschil of je voor een rok een soepel, dunne, lams nappa gebruikt of een plantaardig gelooide stuggere hals van 3,5 mm. Daar komt de naaimachine niet eens door…

Lees meer

Welke onderdelen kent een huid?

Tja, dan wil je eigenlijk eerst weten over welk dier we hier praten. Het meeste leer komt van runderen (koeien, stieren), schapen en geiten. Die zijn uiteraard lang niet allemaal even groot. Bij de runderen zijn de huiden zo groot dat ze in ieder geval vaak in stukken worden verdeeld.

Lees meer

Hoe krijgt leer zijn kleur?

Paarse koeien kennen we alleen van de chocolade reclames! Toch bestaat er natuurlijk wel paars leer, en nog vele andere kleuren. Je kan het zo gek niet bedenken of het is wel een keer gebruikt. Tot en met felle neon kleuren toe! Hoe doen ze dat toch eigenlijk dat verven van die huiden?

Lees meer

ERVAAR HET LEER IN ONS MAGAZIJN!

0