• Gevarieerd en uitgebreid aanbod
  • 24 uur levering vanuit ons magazijn
  • Brede branche - en productkennis
  • Persoonlijke service en correcte prijs

Over ons

Ons team

Van Oosterum Leder is een familiebedrijf en dat is vandaag de dag nog steeds merkbaar. Recentelijk ging het bedrijf zelfs over op de derde generatie.

Passie voor leder: in 1929 de drijfveer van oprichter Jan van Oosterum, later van zoon Gerard en meer dan tachtig jaar later geldt dat ook voor de huidige directie en medewerkers. Leer is een fantastisch natuurproduct en vraagt om behandeling met de grootste zorg en aandacht. Ons ervaren team adviseert u graag bij uw keuze in leersoort en afwerking. Samen werken we naar een eindproduct om trots op te zijn.

Onze meerwaarde

"Leer is een natuurlijk en duurzaam product. Dat laten we terugkomen in de manier waarop we zaken doen" Van Oosterum Leder is een bedrijf met een rijke historie. Al sinds de start in 1929 ligt de focus op duurzaamheid. Wat betreft assortiment en onze relatie met klanten, maar ook in het contact met leveranciers die dag in dag uit de mooiste producten bij ons afleveren. Duurzaamheid betekent voor ons dat we u niet alleen vandaag van het allerbeste leer willen voorzien, maar ook morgen en in de toekomst. Van Oosterum volgt de trends en ontwikkelingen op het gebied van leer op de voet. Voor u is het belangrijk te kunnen vertrouwen op de kwaliteit van een product. De bewerking tot eindproduct moet makkelijk en voorspelbaar zijn, steeds weer opnieuw. Van Oosterum begrijpt dat. We zijn constant bezig met het verrijken en verfijnen van ons assortiment, zodat u steeds de beschikking heeft over de beste leersoorten en eenvoudig kunt inspelen op ontwikkelingen uit de markt. Als ondernemer zoekt u naar kwaliteit en continuïteit. Van Oosterum is een partner waar u op kunt vertrouwen, al sinds 1929. Lees meer over onze historie.

Rijke historie

Tijdens de grote financiële crisis op Wall Street wordt in Brabant de basis gelegd voor een nieuwe onderneming. Veel bedrijven in de regio houden zich op de één of andere manier bezig met leder. Ook Jan van Oosterum ziet kansen in het aanbieden van een goed stuk leer aan de talloze schoenmakers en leerfabrieken in de buurt. En zo komt het dat in het geboortejaar van Audrey Hepburn en Martin Luther King een start wordt gemaakt met Handelmaatschappij Van Oosterum, import en export van leder.

1929: De geboorte van een onderneming

Ten tijde van de grote financiële crisis op Wall Street wordt in Brabant de basis gelegd voor een nieuwe onderneming. Veel bedrijven in de regio houden zich op de één of andere manier bezig met leder. Ook Jan van Oosterum ziet kansen in het aanbieden van een goed stuk leer aan de talloze schoenmakers en leerfabrieken. Handelmaatschappij Van Oosterum Leder is geboren: import en export van leder.

1950: Naoorlogs succes

Brabant ontpopt zich snel als het centrum van de leerindustrie. Looierijen en bedrijven die zich bezighouden met leer schieten als paddenstoelen uit de grond. Van Oosterum Leder groeit gestaag en weet de moeilijke oorlogstijd te doorstaan. Na de oorlog sluit zoon Gerard van Oosterum zich aan bij het bedrijf van zijn vader. Hij leert de kneepjes van het vak en samen realiseren ze een aanzienlijke groei.

1990: Van Breda naar Raamsdonksveer

In 1989 geeft Gerard van Oosterum opdracht voor het bouwen van een nieuwbouwpand in Raamsdonksveer. Het pand op industrieterrein Dombosch-I is een stuk beter te bereiken dan het oude kantoor op de Steenweg 32-34 in Breda. Eind jaren '80 is Jan van Oosterum dan al met pensioen gegaan. Het bedrijf gaat gericht verder onder leiding van Gerard van Oosterum.

2011: De derde generatie

Tot 2011 was de dagelijkse leiding in handen van Gerard van Oosterum. In dat jaar neemt de derde generatie het van hem over. Zoon Evert van Oosterum leidt het bedrijf met dezelfde principes en passie als de oude generaties: eerlijkheid, hartelijkheid en liefde voor het vak staan voorop.