• Kundig advies
  • Top kwaliteit
  • Snelle verzending

Over ons

Passie voor leder sinds 1929
Who We Are

Van Oosterum Leder.
Dé groothandel in leer.

Dé leergroothandel waar je vindt wat je zoekt. Wij hebben een uitgebreid aanbod in plantaardig en chroom gelooid leer. Onze leveranciers zijn zorgvuldig uitgekozen looierijen, die verdeeld zijn over heel Europa.

Ons team

Van Oosterum Leder is een familiebedrijf en dat is vandaag de dag nog steeds merkbaar. Na bijna 90 jaar is nu de derde generatie aan het woord.

Passie voor leder: in 1929 de drijfveer van oprichter Jan van Oosterum, later van zoon Gerard en nu vele jaren later geldt dat ook voor het huidige team. Leer is een fantastisch natuurproduct en vraagt om een behandeling met de grootste zorg en aandacht. Ons ervaren team adviseert je graag bij je keuze voor een leersoort en de afwerking. Samen werken we naar een eindproduct om trots op te zijn.

Onze meerwaarde

“Leer is een natuurlijk en duurzaam product. Dat laten we terugkomen in de manier waarop we zaken doen” . Van Oosterum Leder is een leergroothandel met een rijke historie. Al sinds de start in 1929 ligt de focus op duurzaamheid. Dit betreft het assortiment en onze relatie met klanten, maar ook in het contact met leveranciers die dag in dag uit de mooiste producten bij ons afleveren. Duurzaamheid betekent voor ons dat we je niet alleen vandaag van het allerbeste leer willen voorzien, maar ook morgen en in de toekomst. Leergroothandel Van Oosterum Leder volgt de trends en ontwikkelingen op het gebied van leer op de voet. Wij vinden het belangrijk dat jij als klant kan vertrouwen op de kwaliteit van een product. De bewerking tot eindproduct moet makkelijk en voorspelbaar zijn, steeds weer opnieuw. Van Oosterum Leder begrijpt dat. Als leergroothandel zijn we constant bezig met het verrijken en verfijnen van ons assortiment, zodat jij steeds de beschikking hebt over de beste leersoorten en eenvoudig kunt inspelen op ontwikkelingen uit de markt. Als ondernemer of producent zoek je naar kwaliteit en continuïteit. Van Oosterum Leder is een partner waar je op kunt vertrouwen, al sinds 1929. Lees meer over de rijke historie van onze leergroothandel.

Who We Are
Who We AreWho We Are

Rijke historie

Wij vinden het zelf uiteraard bijzonder dat we al zo lang als leergroothandel actief zijn. Ook al denken we daar niet iedere dag over na. We richten ons meer op onze klanten, waarvan vele ook al jaren lang bij ons zijn.

1929

De geboorte van een onderneming

Ten tijde van de grote financiële crisis op Wall Street wordt in Brabant de basis gelegd voor een nieuwe onderneming. Veel bedrijven in de regio houden zich op de één of andere manier bezig met leder. Ook Jan van Oosterum ziet kansen in het aanbieden van een goed stuk leer aan de talloze schoenmakers en leerfabrieken. Handelmaatschappij Van Oosterum Leder is geboren: import en export van leder.

1950

Naoorlogs succes

Brabant ontpopt zich snel als het centrum van de leerindustrie. Looierijen en bedrijven die zich bezighouden met leer schieten als paddenstoelen uit de grond. Van Oosterum Leder groeit gestaag en weet de moeilijke oorlogstijd te doorstaan. Na de oorlog sluit zoon Gerard van Oosterum zich aan bij het bedrijf van zijn vader. Hij leert de kneepjes van het vak en samen realiseren ze een aanzienlijke groei.

1990

Van Breda naar Raamsdonksveer

In 1989 geeft Gerard van Oosterum opdracht voor het bouwen van een nieuwbouwpand in Raamsdonksveer. Het pand op industrieterrein Dombosch-I is een stuk beter te bereiken dan het oude kantoor op de Steenweg 32-34 in Breda. Eind jaren '80 is Jan van Oosterum dan al met pensioen gegaan. Het bedrijf gaat gericht verder onder leiding van Gerard van Oosterum.

2011

De derde generatie

Tot 2011 was de dagelijkse leiding in handen van Gerard van Oosterum. In dat jaar neemt de derde generatie het van hem over. Zoon Evert van Oosterum leidt het bedrijf met dezelfde principes en passie als de oude generaties: eerlijkheid, hartelijkheid en liefde voor het vak staan voorop.

0