• Kundig advies
  • Top kwaliteit
  • Snelle verzending

Rabarberleer

november 20, 2018 Evert

Wat is Rabarberleer?

De naam Rabarber leer zal bij velen nog maar weinig oproepen. Echter staat de ontwikkeling van het leer looien niet stil. Looierijen zijn altijd op zoek naar betere en schonere methodes om het leer te looien. Rabarber leer is één van die leersoorten.

Het looiproces

Rabarberleer wordt volledig plantaardig gelooid met, zoals de naam al zegt, extracten van de rabarberplant. Dit leer wordt volledig in Duitsland geproduceerd. Van de aanbouw van de rabarberplanten tot aan het daadwerkelijke looiproces. Dit leer wordt gemaakt zonder schadelijke stoffen, zonder zware metalen en is volledig chroomvrij. Dat maakt dit leer zeer bijzonder uniek in z’n klasse.

Het ideale leer voor de mode industrie

Dit leer is uitzonderlijk soepel van karakter. Dat moet je als liefhebber echt zelf kunnen voelen om de bijzonderheid van Rabarberleder te kunnen ervaren. Rabarberleder wordt voor diverse doeleinden gebruikt. Doordat Rabarberleer bijzonder aangename aanvoelt is dit leer zeer geschikt voor de mode industrie. Denk hierbij aan schoenen, tassen en kleding. De natuurlijke behandeling van het leer maakt Rabarberleder des te meer ideaal voor het maken van modeaccessoires omdat er geen chroom is gebruikt. Leren (hand)schoenen en andere lederwaren waarbij de huid direct in contact komt met leer, kunnen zonder enige problemen produceert worden met dit leder. 

Over Deep Mello

De maker en leverancier van Rabarberleer is Deep Mello Leder in Duitsland. Het is hen gelukt om met een enkele plantsoort een nieuwe soort leder te produceren. Hierdoor is dit leer duurzaam en beter voor de natuur. Het gehele proces wordt van begin tot eind door Deep Mello gecoördineerd en in goede banen geleid. Deep Mello staat garant voor Duitse topkwaliteit leder. Het bedrijf produceert tevens een eigen collectie onder dezelfde naam.

Meer weten?

Wilt u meer informatie over Rabarberleer of een staaltje aanvragen? Via ons contactformulier kan dit heel eenvoudig!

0