• Kundig advies
  • Top kwaliteit
  • Snelle verzending

RADOVER

Grootte: 3.5 - 4.5 m2 | Hele huid | Lederwaren, Meubel | Dikte : 1.3 - 1.5 mm.

Over RADOVER

RADOVER is de merknaam die wij hebben mee gegeven aan een nieuw ontwikkeld artikel. Het betreft hier een buffelleer  afkomstig van huiden uit India en Pakistan.

Het buffelleer Radover heeft een speciale polyurethaan finish met een foam, die ervoor zorgt dat het leer een unieke en natuurlijke grip heeft. De basis voor het leer wordt gelegd met de veelgebruikte chroom looiing, deze staat garant voor de beste resultaten bij alle leertesten.

Na de eerste looiing, wordt er gewerkt volgens het principe van het “stucco and buffed” proces.  In dit proces wat dient om de huiden zoveel mogelijk op te waarderen en de zichtbare beschadigingen te verminderen wordt er naast een licht afschuren van de toplaag, een flexibele, vullende coating aangebracht die een zeer homogene oppervlakte finish laat zien.

Voordat de finish wordt aangebracht is het leer al in de vaten eerst gekleurd met normale kleurstoffen.

 

De beste manier om het leer schoon te maken zonder de kleur of de finish aan te tasten, is met lauwwarm water en kleine hoeveelheid PH-neutrale zeep.

Leer moet leven, dat vinden wij. Radover is een stevig artikel wat tegen een stootje kan, zelfs wanneer het intensief gebruikt wordt.  

Ben je benieuwd naar de eigenschappen van ons buffelleer? Neem kontakt met ons op voor een paar stalen van de 5 beschikbare kleuren.

Ervaar ons leer!

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden? Van Oosterum Leder denkt graag mee. Kom zonder verplichtingen eens kijken in het magazijn. Laat ons weten waarvoor je het wil gebruiken!

0