• Kundig advies
  • Top kwaliteit
  • Snelle verzending

Rundsleer

Grootte: van 2,0 m2 - tot 5,0 m2 | Hele huiden, helften | Meubel, Lederwaren | Dikte : van 1.0 mm. tot 2.5 mm.

Over Rundsleer

Het zal niemand verbazen dat het grootste lederaanbod rundsleer is. Koe, stier, buffel. Daarmee weet je al iets meer over de grootte van de huiden. toch kan het nog redelijk verschillen al naar gelang waar de runderen vandaan komen. De Zuid-Amerikaanse runderen zijn over het algemeen wat kleiner van formaat. In Europa treffen we een uitstekende kwaliteit huiden aan in met name Duitsland, Zwitserland, Scandinavië, maar ook natuurlijk in Frankrijk, Engeland en Nederland. Het klimaat en de omgeving waarin de runderen opgroeien hebben een belangrijk effect op de uiteindelijke kwaliteit van de huid.

Het basis materiaal, de huiden, is belangrijk, maar uiteraard speelt ook de looiing een grote rol.

Artikelen

We hebben een groot en gevarieerd aanbod in rundsleer. Van nappa tot suede, van nubuck tot geprent en gefinished rundsleer. Kijk hieronder naar een aantal van de meest gevraagde artikelen. Staat datgene wat je zoekt er niet bij, neem dan contact met ons op. We kunnen je zeker verder helpen.

Rundor

Een glad afgewerkt, redelijk stevig rundsleer wat je kunt gebruiken voor schoenen ( orthopedie ) en voor lederwaren. Een brede kleuren selectie is kenmerkend voor dit leer met een dikte…

Lees meer

Nubuck

De afwerking bij het nubuck leer blijft fascinerend. De nerf laag van het leer wordt hierbij geschaafd zodat er een zachte, soms zelfs fluweel zachte, vleug ontstaat op het leer.

Vraag naar de kleuren!

Rundbox

Dit is een redelijk stug, glad gefinished, rundsleer wat gebruikt wordt voor lederwaren en de orthopedie. Hoe dikker, hoe steviger het artikel wordt. Het kan wel wat hebben!

Vraag naar de diktes!

Zitschalenleer

Dit leer, zoals de naam ook al aangeeft, vindt zijn weg naast het gebruik als meubelleer, naar de bekleding van zitschalen bij orthopedische toepassingen. Daarbij is de…

Lees meer

Veneto Croco

Het blijft tijdloos. De aantrekkingskracht van leer met een exotische print. Heerlijk om erover na te denken wat je hier nu eens van zou kunnen maken. Hopelijk zijn er dan wel voldoende kleuren om uit te kiezen? Is 15 kleuren genoeg ?

Een mooi rundsleer gelooid in Italië, waar anders beschikken ze over zoveel gevoel voor mode en creativiteit?

Lees verder!

Piamonte

Een elegant rundsleer wat zich uitstekend leent voor de productie van lederwaren. De stevige, onmiskenbare korrel laat er geen twijfel over bestaan; dit is een mooi leer met een natuurlijke uitstraling.  Het is soepel, goed te verwerken en het kan tegen een stootje. Je kunt het als hele huid kopen of als helft. De dikte is 1.3 mm -1.5 mm.

Lees meer

Kom kijken in het magazijn

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van rundsleer? Van Oosterum Leder denkt graag mee. Kom zonder verplichtingen eens kijken in het magazijn. Laat ons weten wat we voor je kunnen doen!

0