• Kundig advies
  • Top kwaliteit
  • Snelle verzending

Sprang onderhoudsinstructies

april 20, 2020 Evert

SPRANG

Dit leer is een volnerf leer met een pull-up effect. Het is niet gecorrigeerd, dus alle beschadigingen die het dier in de natuur heeft opgelopen, kun je terug vinden op de huid. Dat geeft het ook die natuurlijke tekening. De looiing zorgt voor de heerlijke grip en alles bij elkaar geeft dit een karaktervol beeld.

Sprang

Dit is een leer wat wij zelf hebben laten ontwikkelen en looien in Italië. Dat wil zeggen dat wij de huiden als wet blue huiden individueel hebben uitgekozen, en dat wij samen met de looier het recept van de looiing hebben vastgesteld.

Wij zochten daarbij naar specifieke eigenschappen. Het moest een volnerf leer worden, dus niet gecorrigeerd of geschuurd, maar zoals de natuur het dier heeft laten leven.
We wilden een stevig, doch soepel leer met een pull-up effect. Dat houdt in dat er bij de looiing met vetten is gewerkt die ervoor zorgen dat als je de huid opspant, er een lichtere kleur tevoorschijn komt. Tevens zorgt het ervoor dat als er een kleine kras op komt, je dit meestal kunt wegpoetsen met de hand of met een droge doek. Hierdoor komt het vet weer naar boven.

 

Hoe onderhoud ik het Sprang leer ?

 

Voor het schoonmaken van Sprang kan je het beste alleen een vochtige doek gebruiken. Gebruik in ieder geval geen bijtende schoonmaakmiddelen. Ook het gebruik van schuurmiddelen en/of zeep raden wij af.

Vindt je dat het leer na verloop van tijd er wat droog uit ziet, dan kun je het het licht invetten met een normaal leervet.

Leer moet leven, dat vinden wij. Dus wij kunnen ook niet uitsluiten dat met het gebruik het uiterlijk en het karakter van het leer, of de tas die ervan gemaakt is, verandert. Wij vinden dat het daardoor alleen maar mooier wordt.

"Sprang is een leer wat leeft, het wordt mooier met de tijd!"

Assortiment

Ga direct naar onze artikelen!

0