Old Germany

Info

Wij vinden dat leer gelijk is aan emotie. Dat wil zeggen het leer moet je ervaren, vast pakken, ruiken, voelen. Volgens ons heeft Old Germany een overdosis aan emotie. Dit is leer zoals het bedoeld is. Volledig plantaardig gelooid. Zonder gebruik van kleurstoffen. De cognac kleur die wordt verkregen komt dus van de looistoffen.

Het is een soepel leer, zelfs wanneer er met een dikkere variant wordt gewerkt. Vanwege het ontbreken van een finish, biedt dit leer ook geen bescherming tegen licht of andere externe factoren. Juist dat zonlicht en het dagelijks gebruik zal ervoor zorgen dat het leer een patina gaat ontwikkelen. En daarmee wordt het alleen nog maar mooier.

Het Old Germany in de mokka of zwart variant, heeft een licht beschermende appretur ontvangen, zodat hij minder gevoelig is voor vlekken.

 


Soort: Rundsleer
Looiing: plantaardig gelooid
Dikte: 1,4 - 1,6 mm. 1,2 - 1,4 mm.
Grootte: Hals (1,2 -1,4 m2) Halve huiden ( 2,0-2,5 m2)

Neem contact met ons op als je meer wilt weten over de technische eigenschappen van dit leer. Het artikel wordt gemaakt door een Duitse looier. Aan al onze looiers vragen wij om ons hun REACH - verklaring ter beschikking te stellen. Hiermee geven ze aan dat ze bij het looiproces geen stoffen gebruiken die door de Europese Unie als schadelijk zijn geclassificeerd.

Artikelnummer Artikel
422450001 Halzen Old Germany Cognac 1,4 - 1,6 mm.
422450002 Old Germany Helft zwart en mokka
422450003 Halzen Old Germany Cognac 1,2-1,4 speciaal
  Vraag ons naar de verschillende uitvoeringen.
   

 

Kleuren

cognac
zwart
mokka
cognac ( kleurloos)
mokka,zwart

Sampleaanvragen