Python Leder

Info

De aantrekkingskracht van het exotische leer blijft groot. Dat geldt zeker ook voor het slangenleer, binnen die groep speelt de python een belangrijke rol. Naast kleding wordt slangenleer veel gebruikt voor accessoires, die kunnen bestaan uit sieraden, tassen, portemonnees, luxe schrijfwaren, maar ook hoesje voor de telefoons of tablets.

De legale handel van slangenleer vereist strenge documentatie tijdens alle de export van de huiden tot aan het maken en verkopen van het eind product. Tijdens elk deel van het proces worden er belastingen betaald en dit geld gaat naar organisaties die actief betrokken zijn bij het beschermen van beschermde diersoorten. Op deze manier wordt er geld ingezameld om illegale handel tegen te gaan, het stelen van wilde dieren te stoppen, bekendheid te creëren van het probleem en het aanmoedigen van landen om de regels wat betreft het beschermen van wilde dieren te implementeren. Het kweken van exotische huiden aan de hand van de CITES regels en wanneer deze goed gemanaged worden, heeft een grote impact op het behouden van de natuurlijke habitat van de slangen zelf. Niet alleen creëert het banen, maar het steunt ook de economie op verschillende niveaus en gebieden waar weinig andere inkomsten zijn. 

Bij Van Oosterum Leder volgen en steunen wij de regels die opgesteld zijn door CITES. We verzekeren ons ervan dat de huiden die wij leveren voldoen aan deze regels. Alle huiden die wij importeren zijn voorzien van de juiste herkomst papieren.


Soort: Exotisch leer
Looiing: chroom gelooid
Dikte: 0,7 - 0,9 mm.
Grootte: een huid

Neem contact met ons op als je meer wilt weten over de technische eigenschappen van dit leer. Het artikel wordt gemaakt door een Spaanse looier. Aan al onze looiers vragen wij om ons hun REACH - verklaring ter beschikking te stellen. Hiermee geven ze aan dat ze bij het looiproces geen stoffen gebruiken die door de Europese Unie als schadelijk zijn geclassificeerd.

Op dit moment hebben we nog slechts een beperkte voorraad van pythons in verschillende kleuren en maten. Neem contact met ons op om te horen wat wij je kunnen bieden.

Van Oosterum Leder April 2021

Kleuren

python8
python7
python6
python1
python2
python3
python4
python5

Sampleaanvragen